Onze kleine lettertjes

Bij Boatsjewille houden we het graag simpel en goed geregeld. Dit zijn de belangrijkste spelregels:

Onze boten zijn te huur vanaf de leeftijd van 28 jaar en ouder.

Op onze boten is geen vaarbewijs noodzakelijk, wel ervaring. Schippersinstructie is tegen vergoeding bij te boeken op al onze boten als je dat wenst. Wanneer je de boot onvoldoende beheerst kunnen we die helaas niet meegeven en ben je de huursom kwijt (dat is overigens nog nooit voorgekomen).

Je houdt je aan de vaarregels, en verwachten dat je die voor vertrek goed bestudeert. Op al onze boten liggen Wateralmanakken met daarin ook nog eens de regels en overige handige zaken.

De stuurman is en blijft altijd nuchter. Op alcoholgebruik wordt vaak streng gecontroleerd; de boetes en maatregelen zijn fors, en die hebben ook invloed op je autorijbewijs! Ook ben je niet meer verzekerd.

Bij boeking betaal je 50% van de reissom, daarmee is de boeking door ons gegarandeerd. De overige 50% van de reissom betaal je uiterlijk 28 dagen voor vertrek.

Annuleren kan schriftelijk en kosteloos tot 28 dagen voor vertrek, je krijgt dan -behalve de boekingskosten- de gehele reissom terug. Daarna kun je niet meer annuleren en ben je de hele reissom kwijt. Daarvoor adviseren we je een annuleringsverzekering te sluiten. Wanneer je eenmaal schriftelijk geannuleerd hebt, vervalt de gehele boeking en kunnen daaraan geen rechten meer worden ontleend.

De huursom is inclusief ligplaats Jachthaven Van Roeden in Heeg , sanitair gebruik aldaar en gasverbruik en exclusief diesel, onderwegkosten als liggelden, bruggelden, elektra onderweg (walstroom). Wanneer je een gasfles onderweg moet vervangen (zie correcte type) stuur je ons de bon. We zullen de kosten dan direct aan je vergoeden

Het toegestane vaargebied is binnenwater provincie Friesland, NW-Overijssel en de Randmeren. Uitgesloten zijn het IJsselmeer, de Wadden, de Noordzee en alle grote rivieren.  Deze zijn strikt verboden vaargebied, alle eventuele extra kosten die daardoor mogelijk ontstaan zullen worden verhaald. Bovendien vervalt dan de dekking van de verzekering.

Amsterdam e.o zijn door de verzekeraar helaas niet toegestaan als vaargebied.

Op alle verhuur zijn een Eigen Risico (ER) van € 500,- en een borgsom van € 250,- van toepassing. Deze betaal je vooraf met overschrijving, per PIN of contant voor vertrek in Heeg.

Bij een windverwachting groter dan Windkracht 5 (ongeacht de windrichting) mag je niet uitvaren, en geldt de dekking van de verzekering niet. Eventuele schade die dan ontstaat zal in z’n geheel worden verhaald. Houd het weer en de weersverwachting te allen tijde goed in de gaten, het weer kan soms snel omslaan. Als de wind aantrekt of onweer dreigt zoek je een beschutte plaats op en wacht je totdat het slechte weer voorbij is. Neem in ieder geval geen enkel risico, het is ten slotte vakantie 😉

De boten laat je na de huur correct en opgeruimd achter en de afwas is door jullie gedaan. De volledige intensieve eindschoonmaak wordt voor jullie door het schoonmaakbedrijf gedaan. Linnengoed graag in de meegeleverde zakken doen. Vuilniszakken graag zelf even in de container doen. Alle mee gehuurde zaken laat je op de boot achter: vouwfietsen, windscherm graag weer in de hoezen. WiFI aan Boord graag op tafel met laadsnoer. Het supboard graag laten leeggelopen en schoon achterlaten.

De drinkwatertank graag vullen bij de check out. Dat kan uit de haspels op de steigers bij de boten. Even laten doorlopen voor lekker fris water.

De boten aan het einde van de huurperiode graag weer vol aftanken met diesel of GTL, de bon graag in de boot achterlaten. Idem voor het bijbootje (Euro 95). Zo voorkomen we dat de opvolgende huurders niet met een afgevulde  tank op pad gaan. Wanneer je onverhoopt niet kunt tanken, verzorgen wij graag die service. De kosten van brandstof met een toeslag van € 35,- worden dan verrekend met de borg.

Onze boten zijn uitstekend allrisk verzekerd bij Kuiper Verzekeringen, voor iedere gemaakte schade is het Eigen Risico € 500,- Dus bij meerdere schades moet helaas meerdere keren ER worden betaald (ook dat is nog nooit voorgekomen). De betaalde borg geldt o.a. voor wegraken of beschadigen van (scheeps)inventaris.

Schade of ongelukken graag bij voorkeur dezelfde dag bij ons melden, nadat je hebt gecontroleerd of iedereen veilig is. Liefst met foto’s van de schade of de situatie. We kunnen dan tijdig zaken in gang zetten, ook voor jullie check-out. Daarmee voorkomen we dat opvolgende gasten niet tijdig op vakantie kunnen. Het is belangrijk dat je eventuele getuigen (indien van toepassing) benadert voor de schadeaangifte. Schade zal door experts achteraf worden begroot, daarna zal dat bedrag worden verrekend met het ER. Dat kan soms even duren in het seizoen.

Na de check out zal het ER/Borg binnen 4 dagen na afloop van de huurperiode worden overgemaakt op het bij ons bekende rekeningnummer.

Wanneer je niet verder kunt varen door pech op het water of in acute nood bent bel je met 112 of met 112-water (https://www.112-water.nl/ op 0515-712030.

Wanneer je pech krijgt bel je met Botenwacht op 088-0117171, zij kunnen je alleen helpen als je op een voor een auto bereikbare plek ligt zoals een haven of langs een kade etc.

Je kunt daarna ook met Boatsjewille contact opnemen voor hulp.

Koken gaat in alle boten (behalve DaCh) op brandalcohol 95%. Dit is verkrijgbaar bij goede campingzaken en havens onderweg. Als tip raden we je aan tenminste 1 fles vooraf te kopen. Je krijgt gevulde branders mee en een literfles voor onderweg. Het water in al onze boten is te drinken, de tanks worden regelmatig gespoeld met een geschikt middel. Voor de smaak kan flessenwater wel prettig zijn.

Sluit de tent van de boot netjes af als je de wal op gaat. Dat is eigenlijk altijd voldoende en neem de sleutels mee.

Voor boten met walstroom wordt aangeraden dat steeds aan te sluiten voor voldoende stroom aan boord.

Boatsjewille aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid, of kan nooit op enige manier aansprakelijk worden gesteld voor verlies, vermissing, vervreemding  of diefstal van jullie eigendommen, ontstane schade tijdens de huurperiode, verlies of diefstal/ontvreemding/vermissing van scheepsinventaris, persoonlijke of letselschade of anderszins tijdens of na afloop van de huurperiode. We raden jullie aan een goede reisverzekering te sluiten.

Plezier = wille!

Boatsjewille doet er alles aan om jullie een aantal fijne dagen op het water te bezorgen. Daar doen we het voor.

Wy winske jim folle boatsje wille!